Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

E-minds, actief

Job-seekers, Carrouselproject voor alle leerlingen

Schooljaar 2014-2015

Op SG Newton wordt, zoals op vele andere scholen, nadruk gelegd op het verbeteren van het taal- en rekenniveau van de leerlingen. Dit jaar hebben we het initiatief genomen om ook aan Engels extra aandacht te geven. Dat doen we op onze manier: een ict-project waarbij de voertaal het Engels is. De leerlingen werken acht lesuren per week, gedurende 4 weken aan dit project. Een enorme impuls voor hun ict-vaardigheden én hun taalvaardigheden Engels.

Het project kan bekeken worden via:

http://lagrandrick.wix.com/job-seekers

about finding a job in The Netherlands, useful for both young and old job!

E-minds bezocht door Wethouder P. Westenberg van Hoorn

Op woensdag 4 december jl. bezocht wethouder P. Westenberg van Hoorn SG Newton. Tijdens de Talentfactory! ICT-uren was er een demonstratie van toekomstige ICT-ontwikkelingen. Zo werd o.a. met behulp van een driedimensionale printer een ontwerp van een van de leerlingen geprint.

SG Newton biedt naast de reguliere lessen de leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met de Talentfactory! Dit betekent dat de leerlingen tweemaal per schooljaar kunnen kiezen voor een talentlijn waarin zij hun speciale interesses en/of talenten kunnen ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn Techno Skills, Cooking Skills en E-minds. De leerlingen die voor E-minds kiezen, leren met vooral werken met ICT programma’s. Wethouder Westenberg kwam naar SG Newton om zich te laten informeren over de mogelijkheden die nieuwe ICT programma’s bieden. Tijdens het bezoek van de wethouder ontwierpen de leerlingen o.l.v. meneer R. Lagrand een huis. Een van de ontwerpen werd uitgekozen om driedimensionaal geprint te worden. Hiervoor was speciale apparatuur opgesteld door de firma Vitasys.

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
[email protected]
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover