Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Cooking Skills

Kies binnen de Talentfactory het programma waar jij meer over wilt weten en vertrek op ontdekkingsreis naar jouw talenten.
De programma’s in de TalentFactory duren in klas 1 en 2 een half jaar. Na elk half jaar vragen wij jou opnieuw een keuze te maken. Als je zeker weet dat dit ‘de wereld’ is waarin je wilt leren, dan blijf je bij je eerste keuze. Als je twijfelt of nieuwsgierig bent naar de andere talentprogramma’s, dan stap je over. De programma’s in de TalentFactory in klas 3 en 4 zijn jaarprogramma’s. Dat is nodig voor een goede voorbereiding op de eindexamens aan het einde van leerjaar 4.

Dare!
Stap in de wereld van de horeca, de wereld van de hotels, restaurants en cafés. Leer in de keukens hoe je goed en gezond kunt koken! Leer in @Newton, het schoolrestaurant, hoe je een restaurant inricht en hoe je de gasten bedient.

Discover!
Ontdek de wereld van de horeca! Is dit een wereld waar jij later in wilt werken?

Welke beroepen kom je in deze wereld tegen? Welke opleidingen zijn er? Wat moet je kennen? En wat moet je kunnen? Wat zijn de leuke kanten? Wat zijn de minder leuke kanten? …….. En past dat bij jou?

Prove!
Wat je leert in de TalentFactory maakt deel uit van je eindexamen. Om goed te kunnen volgen hoe jij ervoor staat, houd je een talentmap bij, een portfolio. Aan het einde van elk programma leg je een proef af, de Juniorproef of de Masterproef.

Een voorbeeld
Het geven van een lunch of diner in @Newton. Menu’s bedenken, begrotingen maken, zelf inkopen doen, het restaurant inrichten, tafels dekken, uitnodigingen versturen, koken, uitserveren, afrekenen en (natuurlijk ook) opruimen en schoonmaken!

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover