Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Films

Newton host mr. Frank Visser event - april 2018
Woensdag 18 april jl. was Newton het toneel van een heuse uitspraak in een spraakmakende hypothetische case door niemand minder dan mr. Frank Visser. Aan de hand van korte filmpjes geschoten en gemonteerd door docente mw. Strikwerda werd de case uitgelegd. Het event was een unieke samenwerking tussen de ondernemersclubs Ondernemend West-Friesland en de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC), Duijn Bloem Voss Advocaten uit Zaandam en de ondernemende, projectonderwijs biedende school SG Newton. Parkeerbegeleiding, registratie van gasten, catering, techniek, onze leerlingen draaiden hun hand er niet voor om. De zaal was gevuld en het publiek verliet na de borrel zeer tevreden de school. Een mooie ervaring voor alle partijen en bovenal voor onze leerlingen. Voor een indruk klik hier.

Voorlichtingsfilm SG Newton - oktober 2015
Vanaf augustus 2016 werken alle vmbo-scholen aan de hand van profielen. De 33 traditionele beroepsgerichte programma’s zullen dan vervangen zijn door 10 onderscheidende profielen. Negen van de 10 nieuwe profielen zijn nog altijd gebaseerd op een smalle sectorale beroepspraktijk. Het 10de profiel echter, Dienstverlening & Producten (D&P) is, volgens SG Newton, de onderlegger van alle ontwikkelde profielen. In de latere beroepspraktijk zal het immers altijd draaien om het verlenen van een dienst (Dienstverlening) en/of het ontwikkelen van een product (Producten). De leerlingen kunnen op SG Newton kiezen in welke wereld van de TalentFactory (zoals Cooking Skills of Techno Skills) zij de gestelde eindtermen gaan behalen. SG Newton doet dit op haar eigen wijze. Op grond hiervan heeft de landelijke vmbo vernieuwingscommissie vorig schooljaar de school uitgenodigd om als leidende pilot school D&P deel te nemen aan de opzet en uitwerking van de D&P examenprogramma’s. Dat de school daarna is uitgenodigd om als landelijk voorbeeld te dienen voor D&P is een grote eer. Op 8 oktober 2015 is er een voorlichtingsfilm geschoten op SG Newton die tevens op de website van de vernieuwingscommissie staat.

Design you Future - september 2015
De Hoornse mode-icoon Sepehr Maghsoudi zette begin 2015 een bijzonder project op. Sepehrs doel was om zoveel mogelijk jonge mensen een kans te geven om hun creatieve talent te ontdekken. Ook jongeren die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur wilde hij met dit project bereiken. Sepehr lanceerde vol trots “Design: your Future!”. Een evenement bestaande uit creatieve workshops, belangeloos gegeven door Sepehr. Elke deelnemer mocht naar eigen ontwerp een zeefdruk maken op een T-shirt. Van alle werkstukken werd een foto op Sepehrs website geplaatst, zodat het publiek op zijn favoriete ontwerp kon stemmen. Als afsluiting van het project organiseerde Sepehr, in samenwerking met SG Newton, op zaterdag 19 september jl. een feestelijke eindpresentatie van de gemaakte werkstukken, met een fantastische modeshow. Na een heuse catwalk training toonden de jongeren vol zelfvertrouwen hun T-shirts aan het publiek. Licht en geluid werden verzorgd door leerlingen van Techno Skills. Klik hier voor een indruk van de feestelijke eindshow.

SG Newton loopbaanschool - januari 2015
In januari 2015 ging 'SG Newton loopbaanschool' in premiere. Het filmpje geeft een beeld van opvattingen die de school heeft over de ontwikkeling van het keuzeproces van de leerlingen.
Zij komen als een onbeschreven blad (?) de school binnen en gaan na de ontwikkeling van hun talent(en) en het behalen van een diploma naar een opleiding die bij hen past. Klik hier .

 

 

SG Newton
Dampten 22
1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
E: newton.atlascollege.nl 
KvK-nr: 37153438; BTW-nr: 8209.71.054.B.01

Dare to discover