Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Beauty, Health & Care, actief

Een spannend idee in Enkhuizen

Vereniging De Zonnebloem uit Enkhuizen had een spannend idee. De leden wilden namelijk 100 oudere inwoners uit Enkhuizen een blije dag bezorgen. Het moest een paasbrunch worden.
Of leerlingen van SG Newton hierbij kon helpen? Dat kon.

En zo kwamen ruim honderd oudere inwoners van Enkhuizen in het Wijkcentrum ‘Welwonen’ bij elkaar om te genieten van een paasbrunch. De paasbrunch deed de naam eer aan met soep, pasteitjes, luxe broodjes, paasbrood, tulband, salades en natuurlijk eieren. Dit alles verzorgd door de leerlingen van horeca afdeling van SG Newton.
De gasten deden zich er te goed aan. ‘Normaal eet ik niet zoveel maar het is allemaal heerlijk en met elkaar is het veel gezelliger’, aldus een tevreden deelneemster. Ook voor vereniging de Zonnebloem was het een middag waar met veel plezier en dankbaarheid op wordt teruggekeken.

Gastendag in ruil voor EHBO-lessen

Wie op SG Newton voor de richting ‘Health & Care’ kiest, kijkt er niet meer van op als gevraagd wordt mee te helpen aan de organisatie van een ‘gastendag’.
Zoiets gebeurt namelijk regelmatig. Maar het verzoek van het Rode Kruis Hoorn e.o. was toch anders. Het Rode Kruis wilde namelijk in ruil voor een ‘gastendag’ op SG Newton een workshop EHBO geven. In februari j.l. was het zover: Rode Kruis instructeurs Mirjam, Henk, Elma, Ton en Louise gaven 130 leerlingen van SG Newton EHBO-les.

Badeendjesrace

De leerlingen van vmbo klas 4 BHC zijn door Michiel Martens (Ronde Tafel, West-Friesland, Hoorn) benaderd om op 21 september mee te helpen met de jaarlijkse badeendjesrace in Hoorn. De leerlingen hebben enthousiast loten verkocht en zijn tijdens de race de hele dag druk bezig geweest met allerlei zelfbedachte activiteiten voor kinderen.

Reactie van de leerlingen: “Nooit gedacht dat dit zo’n enorm succes zou worden!”

‘Om te kijken waar het geld van de lootjes naar toe gaat’, werden de leerlingen door Arien Smits (vrijwilliger de Stichting Buidelbeertjes) uitgenodigd om op 17 september een bezoek te brengen bij de Buidelbeertjes. De Buidelbeertjes is een logeeropvang voor kinderen met een meervoudige handicap. ‘Dit was een waardevolle ervaring voor de leerlingen’, aldus de docenten Gitta Dekker en Sylvia Broere.

Newton Service Center tijdens Nationale Hulpverlenersdag

Op zondag 7 oktober kwamen ruim 20.000 bezoekers naar de Nieuwe Wal in Hoorn om de eerste Nationale Hulpverlenersdag te bezoeken. Het Newton Service Centrum had de organisatie haar steun aangeboden. Twee ploegen zijn ingezet. De jongensploeg ondersteunden bij het schoonhouden van het evenemententerrein. De meisjesploeg had enorm veel succes met hun stand waar de hulpverleners hun handen konden laten verzorgen onder het motto ‘Wij verzorgen de helpende hand’. Het was prachtig weer, de SG Newton vlag wapperde trots, en heel veel complimenten van hulpverleners en bezoekers dat de leerlingen op deze wijze iets terugdeden voor die mensen die ons helpen als de nood aan de man is.

Wellnessdag

Donderdag 10 oktober was het zover. De leerlingen van Beauty, Health & Care organiseerden voor acht ouderen uit de Perelaar en één oma van de leerlingen zelf een wellnessdag. Als voorbereiding op deze dag hebben de leerlingen zich verdiept in de tijd waarin de gasten zelf jong waren. Ze hebben geleerd wat een gezonde voeding voor ouderen is en welke ouderdomsziekten er zijn. Er is veel geoefend met schoonheidsbehandelingen zoals manicure en gezichtsverzorging en daarnaast is er geoefend met koken.

De dag zelf was een groot succes. De gasten hadden er zin in, de leerlingen waren soms wat zenuwachtig maar hebben de gasten op en top verwend. Na de ontvangst met koffie en zelf gebakken boterkoek en appelflappen werden de gasten verwend met een manicure behandeling en een gezichtsmasker. Daarna is er een Quiz gespeeld en gingen de gasten naar het restaurant voor een heerlijk lunchbuffet. Aan het eind van de dag zijn de gasten met een presentje in de hand en een glimlach op het gezicht naar huis vertrokken.

De gasten hebben genoten van de dag, de leerlingen van het contact met de gasten en de docenten hebben genoten van de inzet van de leerlingen.

Kinderspeelmiddag op het SG Newton

De afgelopen zes weken zijn de leerlingen van de Beauty health & care klas bezig geweest met het organiseren van een kinder-speelmiddag. Wij hebben hiervoor verschillende dingen moet leren over het omgaan met kinderen, het voeden van kinderen en de veiligheid. We hebben verschillende kookopdrachten gedaan, waarvan er één is die leerlingen van SG Newton bekend moet voorkomen: het maken van cup cakes.

Hiermee zamelde wij geld in om de kinder-speelmiddag te kunnen organiseren. Dit verliep echt goed, zo hebben wij met al onze praktische ideeën wat kunnen doen!

Op 3 oktober was het dan zo ver, kinderen tussen de 3 en 7 jaar waren bij ons in het lokaal aan het spelen! Er waren 10 kinderen bij ons aanwezig! De reacties van medeleerlingen waren allemaal positief: “Drukke dag, veel geregel, maar het was gezellig en we hebben veel geleerd.”

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover