Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Techno Skills, actief

Newton in voetsporen van Da Vinci

Op dinsdag 24 november jl. bouwden de leerlingen techniek uit de onderbouw van SG Newton onder leiding van wiskundig beeldhouwer Rinus Roelofs in de aula van de school een Dome. Dit is een wiskundige constellatie. Rinus Roelofs en docent techniek de heer Zeldenrijk lieten zien wat kunst, wiskunde en techniek met elkaar te maken kunnen hebben. Het resultaat was een prachtige koepelconstructie. De leerlingen traden met de bouw van deze constructie in de voetsporen van Leonardo Da Vinci.

Moestuinbakken voor peuterspeelzalen

Via de Maatschappelijke beursvloer kreeg Techno Skills de opdracht om 12 moestuin bakken te maken. Deze moestuinbakken voor peuterspeelzalen moeten de kinderen meer leren over het groeiproces van groenten. De opdrachtgever was Stichting Netwerk uit Hoorn. De regie over het project was geheel in handen van twee leerlingen: Kimberley Swier en Luc Schermer. Zij hebben het contact onderhouden met Kees Blaak van Stichting Netwerk, waardoor alles op rolletjes liep. Denk hierbij aan:

  • overleg over de afmetingen van de bakken
  • ontwerp doornemen en bijstellen met kees
  • een begroting maken over het totale project
  • materiaal bestellen zowel via de mail als telefonisch
  • de taken verdelen met het monteren van de bakken
  • afleveren van de bakken aan Stichting Netwerk.

Echte opdrachten voor de Talent Factory

Hoge Hop! De veiling van de ter beschikking gestelde voorwerpen leverde maar liefst 3500 euro op. Meneer Winkel is inmiddels al weer verder met zijn plannen voor de Hoge Hop. De opbrengst is bestemd voor de inrichting van het Klifplein. Het geld dat de ene groep heeft opgehaald, is nu het basisbedrag wat de volgende groep mag uitgeven voor de inrichting. Een deel van de klas houdt zich bezig met de muurschilderingen, een ander deel van de klas timmert het ontworpen meubilair in elkaar. Na de meivakantie breekt de tijd aan om al de idee├źn ook daadwerkelijk uit te voeren.

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover