Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Art Studio

Art Studio, leerjaar 1 en 2

Muurschildering, Art.1 van de grondwet

De leerlingen die Art Studio hadden gekozen als talentprogramma kregen de opdracht van directeur mevrouw Winkelhuis om een muurschildering te maken rond het thema discriminatie.

Na overleg met elkaar en overleg met de docenten van Art Studio presenteerden de leerlingen verschillende ontwerpen. De muurschildering rondom Art.1 van de grondwet won de ontwerpwedstrijd. De leerlingen hebben samen de muurschildering getekend en ingekleurd. Het schilderen begon tijdens de open dagen en ging na schooltijd en in de pauzes door. De gesprekken die ontstonden tussen de leerlingen die kwamen kijken en de leerlingen die stonden te schilderen over het waarom van deze muurschildering waren soms … ontroerend.

Opening van buurtcentrum De Kreek

Buurtcentrum De Kreek ligt in de wijk Oosterpolder/Bangert. De Kreek is een gebouw waar bewoners terecht kunnen voor educatieve-, welzijns-, en sportactiviteiten. SG Newton werd door de architect van De Kreek benaderd om een kunstwerk voor dit nieuwe gebouw te maken.

De leerlingen die binnen de TalentFactory voor Art Studio hadden gekozen, hebben het kunstwerk samen met hun docenten gemaakt. Natuurlijk waren de leerlingen destijds ook uitgenodigd bij de opening van dit mooie nieuwe buurtgebouw.


Kunst in de Kreek

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover