Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Beauty, Health & Care

Gastendag in ruil voor EHBO-lessen

Wie op SG Newton voor de richting ‘Health & Care’ kiest, kijkt er niet meer van op als gevraagd wordt mee te helpen aan de organisatie van een ‘gastendag’.
Zoiets gebeurt namelijk regelmatig. Maar het verzoek van het Rode Kruis Hoorn e.o. was toch anders. Het Rode Kruis wilde namelijk in ruil voor een ‘gastendag’ op SG Newton een workshop EHBO geven. 130 leerlingen van SG Newton kregen van Rode Kruis instructeurs een EHBO-les.

Badeendjesrace

De leerlingen van vmbo klas 4 BHC zijn al meerdere keren benaderd om mee te helpen met de jaarlijkse badeendjesrace in Hoorn. De leerlingen verkochten enthousiast loten en zijn tijdens de race de hele dag druk bezig geweest met allerlei zelfbedachte activiteiten voor kinderen.


Newton Service Center tijdens Nationale Hulpverlenersdag

De eerste Nationale Hulpverlenersdag was Newton vertegenwoordigd. Twee ploegen waren ingezet. De jongensploeg ondersteunden bij het schoonhouden van het evenemententerrein. De meisjesploeg had enorm veel succes met hun stand waar de hulpverleners hun handen konden laten verzorgen onder het motto ‘Wij verzorgen de helpende hand’. Het was prachtig weer, de SG Newton vlag wapperde trots, en heel veel complimenten van hulpverleners en bezoekers dat de leerlingen op deze wijze iets terugdeden voor die mensen die ons helpen als de nood aan de man is.

Wellnessdag

De leerlingen van Beauty, Health & Care organiseerden voor acht ouderen uit de Perelaar en één oma van de leerlingen zelf een wellnessdag. Als voorbereiding op deze dag hebben de leerlingen zich verdiept in de tijd waarin de gasten zelf jong waren. Ze hebben geleerd wat een gezonde voeding voor ouderen is en welke ouderdomsziekten er zijn. Er is veel geoefend met schoonheidsbehandelingen zoals manicure en gezichtsverzorging en daarnaast is er geoefend met koken.

De dag zelf was een groot succes. De gasten hadden er zin in, de leerlingen waren soms wat zenuwachtig maar hebben de gasten op en top verwend. Na de ontvangst met koffie en zelf gebakken boterkoek en appelflappen werden de gasten verwend met een manicure behandeling en een gezichtsmasker. Daarna is er een Quiz gespeeld en gingen de gasten naar het restaurant voor een heerlijk lunchbuffet. Aan het eind van de dag zijn de gasten met een presentje in de hand en een glimlach op het gezicht naar huis vertrokken.

De gasten hebben genoten van de dag, de leerlingen van het contact met de gasten en de docenten hebben genoten van de inzet van de leerlingen.

Kinderspeelmiddag op het SG Newton

Leerlingen van Newton hebben een kinder-speelmiddag georganiseerd. Zij hebben hiervoor verschillende dingen moet leren over het omgaan met kinderen, het voeden van kinderen en de veiligheid. Ze hebben verschillende kookopdrachten gedaan, waarvan er één is die leerlingen van SG Newton bekend moet voorkomen: het maken van cup cakes.

Hiermee zamelden zij geld in om de kinder-speelmiddag te kunnen organiseren. Dit verliep echt goed, zo hebben wij met al onze praktische ideeën wat kunnen doen!

Op de kinder-speelmiddag waren kinderen tussen de 3 en 7 jaar bij ons in het lokaal aan het spelen! Er waren 10 kinderen bij ons aanwezig! De reacties van medeleerlingen waren allemaal positief: “Drukke dag, veel geregel, maar het was gezellig en we hebben veel geleerd.”

 

 

SG Newton
Dampten 22
1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
E: newton.atlascollege.nl 
KvK-nr: 37153438; BTW-nr: 8209.71.054.B.01

Dare to discover