Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Art Studio

Kies binnen de TalentFactory het programma waar jij meer over wilt weten en vertrek op ontdekkingsreis naar jouw talenten.
De programma’s in de TalentFactory duren in klas 1 en 2 een half jaar. Na elk half jaar vragen wij jou opnieuw een keuze te maken. Als je zeker weet dat dit ‘de wereld’ is waarin je wilt leren, dan blijf je bij je eerste keuze. Als je twijfelt of nieuwsgierig bent naar de andere talentprogramma’s, dan stap je over. De programma’s in de Talentfactory in klas 3 en 4 zijn jaarprogramma’s.
Dat is nodig voor een goede voorbereiding op de eindexamens aan het einde van leerjaar 4.

Dare!
Stap in de wereld van Arts, van kunst en cultuur. Tekenen, schetsen, boetseren, ontwerpen, textiele vormgeving, schilderen, decorbouw, graffiti, exposeren.

Discover!
Ontdek de wereld van kunst en cultuur! Maak kennis met grote kunstenaars en topontwerpers. Ga mee naar exposities en bezoek werkplaatsen van kunstenaars.
Is dit een wereld waar jij later in wilt werken? Wat voor soort opleidingen kun je dan volgen? Wat moet je kennen? En wat moet je kunnen? Wat zijn de leuke kanten en minder leuke kanten van werken in de Art-wereld, … en past dat bij jou?

Prove!
Wat je leert in de Talentfactory maakt deel uit van je eindexamen. Om goed te kunnen volgen hoe jij ervoor staat, houd je een talentmap bij, een portfolio. Aan het einde van elk programma leg je een proef af, de Juniorproef of de Masterproef.

Een voorbeeld
Organiseer een tentoonstelling van gemaakte kunstwerken in de hal van het Gemeentehuis in Hoorn. Overleggen, plan van aanpak opstellen, maken en selecteren van kunstwerken, bekijken van de expositieruimte, afspraken maken over het inrichten van de ruimte, samenwerken met de afdeling techniek van de gemeente.

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover