Dare to discover
Newton Newton Newton

Kennismaken met SG Newton

In normale tijden gooide SG Newton de deuren in januari open voor alle kinderen en hun ouders die een kijkje wilden komen nemen op onze school. Door corona kan dat dit jaar niet. En daarom gaan we het helemaal anders doen!

Kennismaking voor groep 8

Het is best spannend om een nieuwe school te kiezen als je er niet even kunt gaan kijken. Wij gaan ons best doen om je een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school.  Dat doen we op 3 manieren voor leerlingen en 2 manieren voor ouders.

Videolessen
Je kunt een aantal leuke videolessen bekijken op onze website en daar thuis in je eigen tempo aan meedoen. Deze lessen plaatsen we in de tweede week van februari op onze website. We gaan koken, doen iets met techniek, gaan lekker sportief aan de gang en nemen een kijkje bij procestechniek (daar leer je hoe je producten maakt voor voeding of verzorging zoals mayonaise of zeep). Wat we precies gaan maken, dat zie je daar, maar we zorgen dat we het met spulletjes doen die bijna iedereen thuis heeft. Zo kun je gelijk meedoen.

Live lessen
Op drie momenten geven we ook live lessen. Op onze website komen de links te staan waarmee je kunt inloggen.  We hebben gekozen voor 2 avonden en een zaterdag, zodat je ouders ook met je mee kunnen kijken. Zo krijgen zij ook een indruk. Per dag kun je 4 lesjes volgen. Wil je alles zien? Dan log je gewoon lekker op meerdere dagen in.

Je kunt kiezen uit 3 momenten:

 woensdag 10 februari van 19.00 tot 21.00 uur
zaterdag 13 februari van 11.00 tot 13.00 uur
vrijdag 19 februari van 19.00 tot 21.00 uur
 

Wedstrijden
Heb je wel eens van ‘Heel Newton bakt’ gehoord? Normaal komen in januari heel veel groep 8 leerlingen in onze prachtige bakkerij en strijden de scholen om de mooist versierde taart. Nu doen we dat thuis. Wij sturen jou het beroemde SG Newton schort. Jij bakt cupcakes en versiert deze op zijn mooist in het thema: ‘klaar voor de start’. Maak een foto van je mooiste cupcake, vraag je ouders die te delen op Instagram en tag ons #sgnewton en @sg_newton_official of stuur de foto naar heelnewtonbakt@atlascollege.nl Zorg dat als er personen op je foto staan, zij het goed vinden om op onze social media geplaatst te worden. Je kunt alle inzendingen terugzien op Instagram en Facebook. Onze jury beoordeelt alle inzendingen. De winnaar wint wireless earbuds van JBL. We sluiten de inzendingen op maandag 8 maart a.s.

De tweede wedstrijd is ‘Newtons Marble Mania!’ Leuk voor de creatievelingen, de techniekers en de natuurkundigen! Wij sturen jou een originele SG Newton knikker. Jij bouwt met huis, tuin en keukenspullen een geweldige knikkerbaan! Hoe die eruit ziet mag je zelf weten. Dat wordt spelen met zwaartekracht en creativiteit. Maak een filmpje (max 1 minuut) van je knikker die jouw parcours aflegt, vraag je ouders dat te delen op Instagram en tag ons #sgnewton en @sg_newton_official of stuur het filmpje naar newtonsmarblemania@atlascollege.nl Ook deze wedstrijd eindigt maandag 8 maart a.s. Ook de winnaar van deze wedstrijd wint wireless earbuds van JBL.

Wil je meedoen aan 1 of allebei de wedstrijden? Wil je de live lessen bekijken of wil je gewoon de brochure ontvangen over onze school? Vul via de link hieronder het formulier in en schrijf je in. Wij sturen je dan onze nieuwe brochure, het schort en de knikker.

Online voorlichting ouders en verzorgers

Speciaal voor de ouders en verzorgers organiseren we een Webinar. Dit is een online presentatie waarin mevrouw Winkelhuis, de directeur van de school en meneer Zonneveld, de teamleider van leerjaar 1 in een half uurtje vertellen hoe het onderwijs op SG Newton eruit ziet. Het is handig om vooraf de online rondleiding al te hebben bekeken. Heel veel informatie is daar al terug te vinden. Via de chat kunnen ouders vragen stellen. Dit is bedoeld voor algemene vragen over het onderwijs op SG Newton.

De Webinar vindt plaats op: donderdag 18 februari a.s. van 19.30 - 20.30 uur. 
De link om in te loggen ontvangt u de dag zelf via de mail.

Kunt u er niet bij zijn? Geen probleem. We nemen de presentatie op zodat u deze later terug kunt kijken.

Telefonisch contact 
Misschien heeft u niet alleen algemene vragen, maar wilt u juist iets bespreken over uw eigen zoon of dochter. U kunt onze collega's bereiken via 0229 55 20 10. Zijn zij even niet bereikbaar, dan noteert de receptie uw naam en telefoonnummer en bellen wij u later terug.                                      

Heeft u een vraag over:              

Dan kunt u vragen naar:

Ondersteuning van leerlingen

Mevr. Laan of mevr. Wildöer, ondersteuningscoördinatoren

Aanmelding en toelating leerjaar 1

Dhr. Zonneveld, teamleider leerjaar 1

Aanmelding en toelating leerjaar 2

Dhr. Fölsche, teamleider leerjaar 2

Aanmelding en toelating leerjaar 3 en 4

Mevr. Broere, teamleider leerjaar 3

 

Online rondleiding door SG Newton

Wij zijn trots op onze school! En dus willen wij die, ondanks de corona, graag aan je laten zien. Gelukkig kun je via onze online rondleiding al een wandeling door onze school maken en krijg je daar allerlei informatie van onze leerlingen en medewerkers. Zo kunnen we elkaar toch alvast ontmoeten en krijg jij een indruk van het Newton!

 

SG Newton
Dampten 22
1624 NR Hoorn NH
Tel: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl

KvK-nr. 37153438
BTW-nr. 8209.71.054.B.01

Dare to discover