Dare to discover
Newton Newton Newton

Kennismaken met SG Newton

Leuk dat je interesse hebt in SG Newton!

Het is best spannend om een nieuwe school te kiezen als je er niet even kunt gaan kijken. Op dit moment zorgen de Coronamaatregelen dat we je niet op SG Newton kunnen ontvangen. Toch gaan we ons best doen om je een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school.  Dat doen we op de volgende manieren:

Videolessen 
Je kunt een aantal leuke videolessen bekijken op onze website en daar thuis in je eigen tempo aan meedoen. Deze lessen plaatsen we in de tweede week van februari op onze website. We gaan koken, doen iets met techniek, gaan lekker sportief aan de gang en nemen een kijkje bij procestechniek (daar leer je hoe je producten maakt voor voeding of verzorging zoals mayonaise of zeep). Wat we precies gaan maken, dat zie je daar, maar we zorgen dat we het met spulletjes doen die bijna iedereen thuis heeft. Zo kun je gelijk meedoen.

Live lessen
Op drie momenten geven we ook live lessen. Op onze website komen de links te staan waarmee je kunt inloggen.  We hebben gekozen voor 2 avonden en een zaterdag, zodat je ouders ook met je mee kunnen kijken. Zo krijgen zij ook een indruk. Per dag kun je 4 lesjes volgen. Wil je alles zien? Dan log je gewoon lekker op meerdere dagen in.

Je kunt kiezen uit 3 momenten:

woensdag 10 februari van 19.00 tot 21.00 uur
zaterdag 13 februari van 11.00 tot 13.00 uur
vrijdag 19 februari van 19.00 tot 21.00 uur

Wedstrijden 
Heb je wel eens van ‘Heel Newton bakt’ gehoord? Normaal komen in januari heel veel groep 8 leerlingen in onze prachtige bakkerij en strijden de scholen om de mooist versierde taart. Nu doen we dat thuis. Wij sturen jou het beroemde SG Newton schort. Jij bakt cupcakes en versiert deze op zijn mooist in het thema: ‘klaar voor de start’. Maak een foto van je mooiste cupcake, vraag je ouders die te delen op Instagram en tag ons #sgnewton en @sg_newton_official of stuur de foto naar heelnewtonbakt@atlascollege.nl Zorg dat als er personen op je foto staan, zij het goed vinden om op onze social media geplaatst te worden. Je kunt de leukste inzendingen terugzien op Instagram en Facebook. Onze jury beoordeelt alle inzendingen. De winnaar wint wireless earbuds van JBL. We sluiten de inzendingen op maandag 8 maart a.s.

De tweede wedstrijd is ‘Newtons Marble Mania!’ Leuk voor de creatievelingen, de techniekers en de natuurkundigen! Wij sturen jou een originele SG Newton knikker. Jij bouwt met huis, tuin en keukenspullen een geweldige knikkerbaan! Hoe die eruit ziet mag je zelf weten. Dat wordt spelen met zwaartekracht en creativiteit. Maak een filmpje (max 1 minuut) van je knikker die jouw parcours aflegt, vraag je ouders dat te delen op Instagram en tag ons #sgnewton en @sg_newton_official of stuur het filmpje naar newtonsmarblemania@atlascollege.nl Ook deze wedstrijd eindigt maandag 8 maart a.s. Ook de winnaar van deze wedstrijd wint wireless earbuds van JBL.

Wil je meedoen aan 1 of allebei de wedstrijden? Wil je de live lessen bekijken of wil je gewoon de brochure ontvangen over onze school? Vul via de link hieronder het formulier in en schrijf je in. Wij sturen je dan onze nieuwe brochure, het schort en de knikker.

 

SG Newton
Dampten 22
1624 NR Hoorn NH
Tel: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl

KvK-nr. 37153438
BTW-nr. 8209.71.054.B.01

Dare to discover