Dare to discover
Newton Newton Newton

Ondersteuning

Plek
Je krijgt in de brugklas zoveel mogelijk les op de bovenste twee verdiepingen van de school. Daar vind je je teamleider en de meeste docenten die jou lesgeven. Pauze houden we in de aula. En ook voor vakken als gym of de TalentFactory ga je meer naar beneden in het gebouw .

Mentor
Je mentor is voor jou en je ouders het eerste aanspreekpunt op school. Je kunt bij je mentor terecht als er iets aan de hand is. Hij of zij houdt in de gaten of het goed gaat met jou en met je resultaten. Ook voer je met je mentor de rapportgesprekken en de portfoliogesprekken. Je mentor geeft zijn eigen vak, maar heeft ook een lesuur waarin jullie bespreken hoe het in de klas gaat of hoe je je huiswerk kunt plannen, het mentoruur.

Teamleider
Als er iets is waar je met je mentor of een docent niet uitkomt, ook niet nadat je dat zelf hebt geprobeerd, dan kun je naar de teamleider. Voor leerjaar 1 is dat meneer Zonneveld. Hij zorgt samen met het docententeam dat we met en voor jou de goede dingen doen. Ook als je ziek bent geworden tijdens de schooldag of je hebt verlof nodig regel je dat via hem.

Kennismakingsmiddag in juni
We willen dat je met een prettig gevoel naar Newton komt. Om de eerste spanning een beetje weg te nemen kom je voor de zomervakantie al kennismaken met je klas en je mentor. Zo weet jij precies waar je na de vakantie aan toe bent. 

Introductieprogramma
Ook in de eerste schoolweek vinden we het belangrijk kennis te maken met elkaar. Zo voel je je snel thuis op onze school. We hebben daarvoor een aantal activiteiten die gaan over kennis maken, maar we doen natuurlijk ook lekker sportief.

Dyslexie en dyscalculie
Binnen school hebben we afspraken over de begeleiding van leerlingen met dyslexie of dyscalculie. Je krijgt 2 keer per jaar een gesprek met een coach die met jou afspreekt wat er nodig is om je schoolwerk goed te kunnen doen. Alle docenten horen wat er is afgesproken en houden zich daaraan.

Sociale vaardigheidstraining (Sova) en faalangst reductietraining (FRT)
Soms heb je op school extra steun nodig omdat je het lastig vindt om handig contact te maken met anderen, of omdat je veel te nerveus bent bij toetsen bijvoorbeeld. Of je voelt je voortdurend onrustig. Met je mentor kun je afspreken dat je mee zou willen doen met een van de trainingen die we aanbieden op school.

Route 2
Sommige leerlingen kunnen prima op school werken, maar hebben soms een momentje nodig om even tot rust te komen. Omdat het anders niet gaat. Het zorgteam kan dan besluiten dat je naar Route 2 mag. Dat is een lokaal, waar altijd iemand is die jou kan helpen weer op de rit te komen. En als het weer gaat, dan ga je terug naar de klas.

Huiswerk
SG Newton is een huiswerk-arme school. Dat betekent dat je wel huiswerk krijgt, maar dat als je goed meedoet in de les, je vaak al veel af kunt hebben. Als je namelijk iets niet begrijpt, dan kun je het nog even vragen aan je docent. Natuurlijk zul je bij toetsen of werkstukken ook thuis wel wat moeten doen.

Portfolio/loopbaandossier
Op SG Newton kun je veel over jezelf leren. Dat helpt je bij het maken van een keuze voor de school hierna. Alle dingen die je probeert, bijvoorbeeld de TalentFactory, een optreden, een stage of een samenwerkingsopdracht leg je vast in een portfolio. Dat wordt ook Loopbaandossier genoemd.
Twee keer per jaar presenteer jij aan je ouders en mentor wat je hebt gedaan en hoe je daarover denkt. Zo maak je een document waar je echt trots op kunt zijn!

SG Newton
Dampten 22
1624 NR Hoorn NH
Tel: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl

KvK-nr. 37153438
BTW-nr. 8209.71.054.B.01

Dare to discover