Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Brugklaskamp een groot succes

De legertenten zijn weer afgebroken, de tassen uitgepakt en we zijn weer geland op school.

Wat hebben we ontzettend genoten van het allereerste brugklaskamp! Natuurlijk hadden we veel geluk met het lekkere zonnetje, hoewel de nachten wel fris waren. Drie nachten waren we als school te gast op kampeerterrein “de Snippenwei”. Telkens met twee of drie klassen tegelijk voor een nacht. Een prachtige plek in het bos met een goede kook- en eetvoorziening en voldoende ruimte om lekker actief aan de gang te gaan. Sport, spel, kampvuur en een heel eind fietsen! In het proces van elkaar leren kennen was het heel waardevol om 30 uur achtereen met elkaar op te trekken. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan, maar ook leer je beter begrijpen hoe een ander in elkaar zit en hoe we daarin wat rekening met elkaar kunnen houden.

Wat daar heel erg bij geholpen heeft, was de inzet van de leerlingen van SBR ( Sport, bussiness and recreation). De 60 leerlingen van SBR hebben in groepen van 4 een programma samengesteld met een bosspel, een sport/spel activiteit en fietsbegeleiding met afspraken. Ze hebben dit aan de kampleiding gepresenteerd. 15 verschillende plannen en presentaties vormden een moeilijke keuze voor de jury. Er stond ook wel wat op het spel. De beste 3 groepen mochten mee op brugklaskamp om hun programma echt uit te voeren. Wat hebben ze dat super gedaan! Sommige leerlingen begrepen ineens dat lesgeven niet zo gemakkelijk is, maar ook hebben deze leerlingen de brugklassers goed begeleid. Door even een tip hier of daar, maar soms ook door even een kwartiertje naast iemand met heimwee te gaan zitten. We hadden dus eigenlijk geen vierdejaars leerlingen, maar echt vier extra begeleiders mee.

Naast de goede begeleiding van de mentoren wil ik drie mensen nog even extra uitlichten:

Chefkok mevrouw van Susteren zorgde voor de heerlijke maaltijden en mevrouw Kuypers en meneer Aay hebben ervoor gezorgd dat de hele opzet van het kamp tot in de puntjes geregeld was. Heel erg bedankt daarvoor.

Ik ben heel blij met deze start van het schooljaar!

Voor een impressier klik hier

Dhr. Zonneveld, teamleider leerjaar 1

 

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover