Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Dag van de Leerplicht

Leerlingen in debat op donderdag 16 maart jl. in het Stadhuis van Hoorn

Op uitnodiging van de leerplichtambtenaar mevrouw Bolhuis kwamen vijf scholen bijeen met elk vijf eerstejaars leerlingen. Zij gingen met elkaar in debat aan de hand van een aantal stellingen die over onderwijs en leerplicht gingen.

Het debat werd geleid door de wethouder van Onderwijs van de gemeente Hoorn, dhr.  Bashara. SG Newton werd vertegenwoordigd door leerlingen uit Mavo 1, Guusje, Liene, Bibian, Justin en Joey. We werden ontvangen in de raadszaal, waar ook de gemeenteraad vergadert. Een deskundige jury lette op argumenten, maar ook de stijl van debat voeren. Reageer je goed op wat anderen zeggen, ondersteun je je verhaal met gebaren zodat je overtuigender overkomt?

De stellingen gingen onder meer over het verbieden van energiedrink, passende straffen bij overtreding van de leerplichtwet, een verplichte IQ test voor docenten, het inleveren van mobieltjes voor de les, verplichte cursussen voor pesters en over of je een goede baan kunt krijgen als je geen diploma hebt. Leuk om te zien dat veel leerlingen daar best een duidelijke mening over hebben en die goed kunnen beargumenteren.. En ook bleek in het gesprek dat de leerlingen echt vinden dat je als leerling je verantwoordelijkheid moet nemen. Een leuke en leerzame ochtend! De jury raakte het meest overtuigd door de leerlingen van d ‘Ampte, dus zij wonnen een sportworkshop voor hun klas. Toch mogen we trots zijn op het debattalent wat we op SG Newton in huis hebben!

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover