Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Heel Newton Bakt

Sublieme creaties

Op dinsdag 8 en 15 januari vond op SG Newton de taartenbak- en versierwedstrijd ‘Heel Newton Bakt’ plaats. De animo onder de basisschoolleerlingen was groot. Van elke school mochten drie leerlingen van groep 8  worden afgevaardigd voor de wedstrijd. Er werden op basisscholen zelfs voorrondes gehouden om de beste leerlingen te selecteren.

In totaal namen 28 groepjes, een kleine 100 leerlingen verdeeld over de twee dagen deel. Leerlingen kwamen goed voorbereid naar de wedstrijd. Met creatief uitgedachte ideeën, soms zelfs op schets, werd er gestart aan de wedstrijd. De creaties waren subliem.

Een deskundige jury liep rond, observeerde en begeleidde waar nodig. Na 1,5 uur was het eindsignaal. De taarten werden geproefd, kritisch bekeken en beoordeeld. De winnaar van ‘Heel Newton Bakt 2019’ is de Mariaschool uit Hoorn. De leerlingen hadden een smakelijke taart gemaakt, fraai versierd en het schoolthema dit jaar van SG Newton ‘it's a kind of magic' goed verwerkt in de taart.

De klas van de winnaars mag kiezen uit een bakworkshop of pannenkoeken komen eten @Newton. De prijs wordt uitgereikt op de school.

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover