Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Heel Newton Bakt

Sublieme creaties

Op woensdag 10 en 17 januari vond op SG Newton de taartenbak- en versierwedstrijd ‘Heel Newton Bakt’ plaats. De animo onder de basisschoolleerlingen was groot. Van elke school mochten drie leerlingen van groep 8  worden afgevaardigd voor de wedstrijd. Er werden op basisscholen zelfs voorrondes gehouden om de beste leerlingen te selecteren.

In totaal namen 32 groepjes, ruim 100 leerlingen verdeeld over de twee dagen deel. Leerlingen kwamen goed voorbereid naar de wedstrijd. Met creatief uitgedachte ideeën, soms zelfs op schets, werd er gestart aan de wedstrijd. De creaties waren subliem.

Een deskundige jury, bestaande uit dhr. Beers, docent brood & banket, en twee medewerkers van NMK Esbaco, liep rond, observeerde en begeleidde waar nodig. Na 1,5 uur was het eindsignaal. De taarten werden geproefd, kritisch bekeken en beoordeeld. De winnaar van ‘Heel Newton Bakt 2018’ is basisschool Dynamis uit Hoorn. De leerlingen hadden een smakelijke taart gemaakt, prachtig versierd en het schoolthema dit jaar van SG Newton ‘Welcome to Tomorrow’ goed verwerkt in de taart.

De klas van de winnaars mag kiezen uit een bakworkshop of pannenkoeken komen eten @Newton. De prijs wordt uitgereikt op de school.

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover