Dare to discover
Newton Newton Newton

Homonologen op Newton

Afsluiting van de regenboogweek

In aanwezigheid van wethouder mevrouw Al Mobayed speelde theatergroep Live your story op vrijdag 23 oktober jl. de voorstelling Homonologen op SG Newton. Homonologen laat zien dat liefde niet zo voorspelbaar is als we wel eens zouden willen.

Binnen het onderwijsprogramma en het onderwijsklimaat van SG Newton neemt Artikel 1 van de grondwet een centrale plaats in. De regenboogwe(e)ken gaan op deze school nooit ongemerkt voorbij. Zo hees de leerlingenraad op vrijdag 9 oktober jl. in aanloop naar de nationale coming outdag de regenboogvlag, werd er vandaag een prachtig theaterstuk opgevoerd over de liefde en zijn de voorbereidingen voor Paarse Vrijdag in volle gang.

De voorstelling Homonologen, ons gratis aangeboden door Discriminatiepunt Art.1, bundelt verhalen van allerlei soorten mensen: hetero, bi, homo, trans, stoer, lief, scholier, student, mentor, moeder, broer, dominee. Zes jonge spelers vertellen deze verhalen over seksuele diversiteit. Ze spelen de voorstelling die ze zelf hadden willen zien toen ze als jongere worstelden met hun geaardheid of die van mensen om hen heen.

Na afloop van de voorstelling was er ruimte voor vragen en dialoog onder leiding van hiertoe opgeleide spelers. Ook werd de brug naar de situatie op school geslagen. Voelen leerlingen zich vrij om te zijn wie ze zijn? Is het veilig om uit de kast te komen? Hoe ga je er als klasgenoot mee om als een vriend ineens op jongens blijkt te vallen?  En er werd  gebrainstormd met leerlingen over wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een inclusieve school waar iedereen mag zijn wie hij is. Ontroerd waren we door vragen van de leerlingen, ...wat doet het eigenlijk met jullie als anderen zo naar tegen jullie doen? 

Ga terug

SG Newton
Dampten 22
1624 NR Hoorn NH
Tel: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl

KvK-nr. 37153438
BTW-nr. 8209.71.054.B.01

Dare to discover