Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Nationaal Kampioenschap Zaalvoetbal

Meidenteam 3/4e klas door naar landelijke finale in Arnhem

Donderdag 30 maart jl. was het NK Zaalvoetbal in Alkmaar. SG Newton was 4 teams sterk, een jongensteam klas 1/2, een meisjesteam klas 1/2, een jongensteam 3/4 en een meidenteam 3/4.

De ochtend begon vroeg, Om 7.30 uur waren de eerste jongens al aanwezig en vertrokken wij naar sporthal de Meent.

Jongens 1/2
Om 8.30 uur was de eerste wedstrijd van de jongens. De jongens moesten er duidelijk nog even inkomen. Helaas was veel inzet niet voldoende om de winst binnen te halen. De twee opvolgende wedstrijden toonden de jongens eveneens heel veel inzet maar de tegenstanders bleken te groot en te sterk voor ons team. Na drie verloren wedstrijden gingen wij met opgeheven hoofd weer terug richting huis. Volgend jaar beter!

Meiden klas 1/2
De meiden van klas 1/2 startten de eerste wedstrijd tegen een van de latere finalisten. Deze wedstrijd werd helaas verloren. De tweede wedstrijd werd ruim gewonnen. De meiden raakten steeds beter op elkaar ingespeeld. In het derde duel waren er genoeg kansen om de winst te pakken, maar door een uitstekende keepster bij de tegenpartij eindigde deze wedstrijd helaas in een gelijk spel. In de vierde en laatste wedstrijd was het alles of niks. De wedstrijd moest gewonnen worden. Toen het een paar minuten voor tijd nog 1-1 stond werden er meer risico's genomen, want aan een gelijk spel hadden we niks. Helaas kregen we vlak voor tijd nog een goal tegen, en was er niks meer aan te doen. De meiden hadden alles gegeven en mogen trots zijn op hun prestatie.

Het middagprogramma was voor de jongens en meiden van de 3e en 4e klas. 

Jongens 3/4
De jongens waren duidelijk wakker. Ze wonnen 3 van de 4 wedstrijden (3-1, 3-0, en 7-0). Op 1 potje na, verloren met 1-0, waren we toch nog 1e in de poule!! SUPER goed gedaan. We gingen naar de halve finale. Helaas was de tegenstander in de halve finale te groot voor ons. Verlies en daardoor directe uitschakeling.

Meiden 3/4
De meiden waren ook erg goed op dreef. In de eerste wedstrijd moesten ze meteen tegen de favoriet uit Alkmaar. Dit is een loot school met allemaal meiden die bij Telstar spelen. Deze wedstrijd werd helaas met 0-3 verloren. Maar de twee coaches, Anne Tol (die eigenlijk zou spelen maar geblesseerd was) en Nathalie Merts (zat vorig jaar bij ons op school, en wilde heel graag mee) zagen ondanks het verlies de positieve dingen, en zijn hiermee aan de slag gegaan. De meiden pikten de aanwijzingen van de coaches heel goed op en boekten de ene overwinning na de andere, met tot gevolg de tweede plaats in de poule. Dit betekende, dat we tegen de nummer 1 van de andere poule moesten strijden voor een plek in de finale. Na een fantastische wedstrijd werd ook deze school grandioos verslagen en stonden de meiden dus in de finale tegen de school uit Alkmaar waarvan wij de eerste wedstrijd hadden verloren.

De finale was ongelooflijk spannend. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel of bank. De meiden van SG Newton presteerden het om in de wedstrijd gewoon beter te zijn dan de meiden van Telstar. Het was verdiend geweest om deze wedstrijd te winnen, maar het eindigde in 0-0, met penalty's tot gevolg. Penalty's nemen is altijd een loterij. Pas toen allebei de teams al 6 keer hadden gescoord, pakte de keeper van de tegenpartij een penalty.....

Op 1 penalty verloren we van een super goede ploeg!! De meiden hebben het super goed gedaan en zijn 2e geworden op dit regionaal NK voetbal. Trots gingen wij terug naar huis en volgend jaar proberen we het gewoon weer!!!

 

AANVULLING!!!!!

Vandaag (4 april 2017) via de KVLO te horen gekregen dat de winnende school is gediskwalificeerd, omdat zij loot leerlingen hebben ingezet in een 3/4 team. Loot leerlingen mogen alleen in de schoolteams meedoen. Dit betekent:

DAT DE MEIDEN 3/4 TOCH EESTE ZIJN GEWORDEN EN NAAR ARNHEM GAAN!!!!

 

Meneer Aaij en meneer Reurslag
Sectie LO

 

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover