Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Newton's got Talent @home

Talentenshow in een nieuw jasje

Jaarlijks wordt op SG Newton de talentenjacht 'Newton's got Talent' gehouden. Leerlingen laten hun talent zien tijdens een optreden op school en de winnaars treden op in Schouwburg Het Park tijdens de show Unlimited. Dit jaar zijn beide evenementen helaas geannuleerd door het corona-virus. De docenten van de sectie Kunst en Cultuur hebben het plan opgevat om de talentenjacht toch door te laten gaan, in een aangepast programma met de naam 'Newton's got Talent @home'. Leerlingen van alle leerjaren hadden de mogelijkheid thuis een filmpje op te nemen van hun act en deze in te leveren via Google Classroom. De jury heeft van alle inzendingen een selectie gemaakt van 3 finalisten. Na een stemming onder het personeel zijn de drie prijzen verdeeld. De eerste prijs is gewonnen door Valeria de Almeida Severino uit klas 1G. Ze heeft laten zien hoe je met behulp van digitale middelen prachtige beeldende kunst kunt maken. Dit sluit goed aan bij onze nieuwe talentlijn media & design die wij volgend schooljaar gaan lanceren. De tweede prijs is voor Sara Plum, zang en de derde prijs voor Mika Vogelzang, beeldende kunst.

Op dinsdag 26 mei a.s. brachten mw. Kaag en mw. Strikwerda een feestelijk bezoek aan de 3 winnaars van Newton’s got Talent @home.

Docenten en leerlingen zijn erg enthousiast over deze digitale talentenjacht waarbij zoveel verschillende (kunst)disciplines een digitaal podium krijgen.

 

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover