Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Project 'Ken Elkaar'

Elkaar leren kennen door het ondernemen van gezamenlijke activiteiten

De week voor de voorjaarsvakantie hebben leerlingen van de eerste opvang anderstaligen (EOA) van SG Newton en leerlingen van de Werenfridus intensief met elkaar opgetrokken tijdens het project ‘Ken Elkaar’. Doel van het project was elkaar te leren kennen door het ondernemen van gezamenlijke activiteiten.

Voor de leerlingen van de derde klas atheneum en gymnasium van Werenfridus is het niet altijd vanzelfsprekend om in contact te zijn met leeftijdsgenootjes in de eerste opvang anderstaligen, EOA-klas. Tijdens het project ‘Ken Elkaar’ werden leeftijdsgenoten gekoppeld aan elkaar. 

Samen ondernamen zij verschillende activiteiten. Centraal thema was vrijheid. Zo maakten ze samen een collage, een schilderij, beschilderden ze tassen en ondernamen ze een culinaire activiteit in de keukens van Newton. Maar ook sport en muziek ontbraken niet.

Pepijn Meijntjes en Sheryll Herrera Vargas namen deel aan het project. Pepijn heeft ervaren dat Nederlands praten niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor deze Ken Elkaar-week heeft hij hier nooit eerder actief over nagedacht. Het viel Pepijn verder op dat de muziekles op SG Newton digitaal was

Sheryll volgde op de Werenfridus haar eerste scheikundeles. Super interessant. En ze moest veel Nederlands spreken. Het samen eten en het samen werken vonden beiden het leukste van het project.

Er zijn deze week leuke contacten ontstaan. 

 

 

 

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover