Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Regionale Culinaire Vakwedstrijd voor vmbo-scholen

Keukenbrigade en bediening van SG Newton leveren goede prestaties

Op donderdag 9 maart jl. werd op College De Brink in Laren de Regionale Culinaire Vakwedstrijd gehouden voor de provincie Noord-Holland. In de wedstrijd  gingen zes scholen uit de provincie de strijd aan voor beste gastheer/gastvrouw en beste kookteam van Noord-Holland. 

SG Newton moest het als enige D&P-school opnemen tegen vijf gespecialiseerde, culinaire scholen! Het was daarom fantastisch dat de keukenbrigade van SG Newton, bestaande uit Dominik Bruins en Toby Ros, een derde prijs binnensleepte. De jury beloonde Inge Regter, die keurig en attent bediende, met een eervolle vierde plaats.

Een extra reserveteam van SG Newton, bestaande uit Lars Diekema en Luca van Kesteren (keuken) en Esmee Gaarthuis (bediening)  nam ook deel aan de wedstrijd.

Naast de goede prestaties was het voor de zes leerlingen een enorme ervaring. Ze hebben geleerd om onder grote spanning te presteren en om te gaan met het feit dat bekende koks en juryleden zoals Paul Fagel en Julius Jaspers met hen meekeken.

Het is fantastisch dat onze D&P leerlingen, die in leerjaar 4 de wereld van de Cooking Skills hebben gekozen, zo goed mee kunnen komen in zo’n wedstrijd. Te meer omdat gespecialiseerde, culinaire scholen tenminste dubbele tijd investeren in culinaire vakken.

                 Onze zes leerlingen met de juryvoorzitter Paul Fagel.

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover