Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Speeddaten op school

De mogelijkheid om het hemd van het lijf te vragen.

Op dinsdagavond 6 juni 2017 vond de jaarlijkse ‘Beroepen-ouder-speeddate’ voor leerjaar 2 plaats. In het kader van Loopbaanoriëntatie waren 24 ouders bereid om in hun eigen tijd onze leerlingen te vertellen over hun beroep, beroepssector, carrière, opleidingen en de leukste aspecten van hun werk.

20 Leerlingen hebben de kans gegrepen om op deze avond aanwezig te zijn en de ouders het hemd van het lijf te vragen. In rondes van 10 minuten vuurden de leerlingen verschillende vragen op de ouders af. Veel ouders hadden materiaal meegenomen om de leerlingen ook op deze manier te laten zien wat hun werk inhoudt. Het was een geweldig gezicht om de ouders en leerlingen met elkaar in gesprek te zien.

Veel leerlingen gaven aan het einde van de avond aan veel gehad te hebben aan de gesprekken die ze konden voeren. Veel beroepsbeelden zijn een stuk duidelijker geworden. Ook kwamen leerlingen erachter dat een boekhouder eigenlijk helemaal niet zoveel met boeken doet en dat een schoonheidsspecialiste ook op economisch gebied veel moet weten.

Ook de ouders waren zeer positief en sommigen gaven zelfs aan volgend jaar weer mee te willen doen. Al met al was het weer een positieve avond, die veel heeft opgeleverd voor de leerlingen die aanwezig waren.

 

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover