Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Transitie Tour van de HOC

Leerlingen Cooking Skills zijn gastheer en -gastvrouw tijdens evenement voor ondernemers uit West-Friesland

Op maandag 16 oktober jl. vond er op SG Newton een inspirerende avond plaats voor alle ondernemers in West-Friesland.

In navolging van de College Tour van vorig jaar hadden de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) en Newton, uiteraard lid van het HOC, de handen in elkaar geslagen voor een Transitie Tour.

Na een welkomstwoord van locatiedirecteur Marion Winkelhuis waarin zij schetste hoe de 'SG Newton transitie'’ de afgelopen jaren is gelopen, startte het college van Jan Rotmans. Prof.dr.ir. Jan Rotmans is oprichter van Nederland Kantelt en het boegbeeld voor een veranderend Nederland. Een boeiende spreker, een bevlogen mens. Bekend om zijn uitspraak 'We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk', wil hij een weg banen naar een duurzame samenleving. Hiervoor is een ingrijpende omslag, een transitie, noodzakelijk. De zaal hing aan de lippen van de spreker.

De gastheren en -vrouwen van de avond waren de leerlingen van Cooking Skills. Na een keurig ontvangst van de gasten serveerden zij koffie en thee met een koffiebonbon en een petit four. Na afloop van de Tour verzorgden zij de netwerkborrel in het vernieuwde restaurant. De gasten vertrokken geïnspireerd en gemotiveerd om een transitie op kleine schaal in de eigen omgeving in te zetten. De leerlingen waren een mooie praktijkervaring rijker.

 

Ga terug

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover