Dare to discover
Newton Newton Newton

Onderwijsaanpak

Ontdekken
Wij heten SG Newton, omdat Sir Isaac Newton een van de grootste ontdekkers aller tijden was. Bij ons ontdekt iedere leerling zijn of haar talent, niveau en beroepsperspectief. Iedereen wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. We streven daarbij naar zo hoog mogelijk vervolgonderwijs voor alle leerlingen.
Onze school biedt een vertrouwde en veilige leeromgeving met - indien nodig - intensieve begeleiding, zodat elke leerling het gevoel heeft: ik ben iemand, ik kan echt wat en ik hoor erbij.

Levensecht leren in de TalentFactory
In onze aanpak staat praktisch gericht onderwijs voorop. In de TalentFactory kiest elke leerling, in overleg met de mentor, een richting waar hij of zij een half jaar lang zijn of haar talent wil ontdekken en ontwikkelen. Binnen de verschillende onderdelen van de Talentfactory werken leerlingen toe naar concrete producten of diensten. In de meeste gevallen voor een echte opdrachtgevers. Ook kan het zijn dat het resultaat gepresenteerd wordt aan extern publiek.

Leerlingen kunnen kiezen uit vier gebieden waar zij hun talent willen ontdekken of juist verdiepen:

 • Safety & security, sporten en bewegen maar ook kennismaken met technologie en gezonde leefstijl.

 • Creative design, webdesign, fotoshoppen, maken van promotiefilms, bouwen van games en apps, ontwerpen, 2D- en 3D-tekenen, robotica, werken met hout & metaal en het maken van elektrotechnische constructies. Kortom 'oude' techniek en de nieuwe technologie.

 • Food & health, lekker en gezond leren koken maar ook sporten en bewegen. 

 • Art & stage, een creatief afwisselend programma met tekenen, knutselen, podiumkunsten, theatertechniek en dans in samenwerking met dansschool 'Moves!'

Ook mavo leerlingen nemen deel aan de Talentfactory.

De juiste keuze..., als je er aan toe bent
SG Newton staat voor maximale kansen op een succesvolle loopbaan. Daarom kiezen basis- en kaderleerlingen bij ons pas aan het eind van het 3e leerjaar voor hun examenrichting. Deze examenrichting die breder is dan de gebruikelijke sectoren binnen het VMBO heet:

 • vmbo Dienstverlening & Producten.

  Door de brede opleiding blijft een maximaal aantal opleidingen binnen het mbo toegankelijk voor alle leerlingen. Leerlingen zijn niet alleen goed voorbereid op de specifieke beroepstechnieken, maar ook op meer algemene beroepsvaardigheden zoals, planning, klantgerichtheid en presenteren.
  Doordat het onderwijs in de TalentFactory al vanaf de brugklas bouwt aan vaardigheden en kennis die onderdeel uitmaken van de praktijkexamens, bieden we leerlingen de volgende voordelen:

 • optimaal de tijd om te ontdekken waar je talenten, voorkeuren en mogelijkheden liggen en dus een bewustere keuze voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo)

 • goed toegerust het laatste examenjaar in, ook voor de praktijkvakken

 • plezier in leren, succeservaringen en veel ervaring met resultaatgericht werken en daarmee ook versterkend voor de algemeen vormende vakken.

Zelfstandig leren en samen werken

Met het oog op een succesvolle overstap naar het mbo of de havo bouwen we vanaf het begin aan een effectieve leer- en werkhouding. Stapsgewijs wordt van de leerlingen steeds meer gevraagd op het gebied van planning & organisatie, eigen inbreng, samenwerking en presentatie. De projecten en opdrachten die leerlingen uitvoeren binnen de TalentFactory bieden hiervoor een breed scala aan mogelijkheden.
Waardering en kritische feedback van bv. externe opdrachtgevers of publiek zijn een krachtige spiegel en stimulans voor verder leren.

 

SG Newton
Dampten 22
1624 NR Hoorn NH
Tel: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl

KvK-nr. 37153438
BTW-nr. 8209.71.054.B.01

Dare to discover