Dare to discover
Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton Newton

Techno Skills

Kies binnen de TalentFactory het programma waar jij meer over wilt weten en vertrek op ontdekkingsreis naar jouw talenten. De programma’s in de TalentFactory duren in klas 1 en 2 een half jaar. Na elk half jaar vragen wij jou opnieuw een keuze te maken. Als je zeker weet dat dit ‘de wereld’ is waarin je wilt leren, dan blijf je bij je eerste keuze. Als je twijfelt of nieuwsgierig bent naar de andere talentprogramma’s, dan stap je over. De programma’s in de TalentFactory in klas 3 en 4 zijn jaarprogramma’s. Dat is nodig voor een goede voorbereiding op de eindexamens aan het einde van leerjaar 4.

Dare!
Stap in de wereld van de techniek! Timmeren, zagen, schilderen, sleutelen, uit elkaar halen en in elkaar zetten, metselen, behangen, ontwerpen, autocad, lassen, werken met electra, boren en draaien.

Discover!
Ontdek de wereld van de techniek! Is dit een wereld waar jij later in wilt werken?
Wat voor beroepen en opleidingen zijn er? Wat moet je kennen? En wat moet je kunnen? Wat zijn de leuke kanten? Wat zijn de minder leuke kanten? En ...... past dat bij jou?

Prove!
Wat je leert in de TalentFactory maakt deel uit van je eindexamen.

Om goed te kunnen volgen hoe jij ervoor staat, houd je een talentmap bij, een portfolio. Aan het einde van elk programma leg je een proef af, de Juniorproef of de Masterproef.

Een voorbeeld
Het organiseren van een skelterrace met zelfgemaakte skelters. Ontwerpen, begroting maken, inkopen, onderdelen in elkaar zetten, lassen, ‘pimpen’, een wedstrijdschema opzetten, tijdwaarnemer regelen, prijsbeker regelen, de schoolpers inschakelen voor een reportage.

.

SG Newton
Dampten 22, 1624 NR Hoorn
T: (0229) 55 20 10
newton@atlascollege.nl
KvK-nummer 37153438
BTW-nummer 8209.71.054.B.01

Dare to discover